Serneke bygger 206 lägenheter i Orminge

2020-09-08

Serneke och Magnolia Bostad har tecknat avtal om att bygga 206 lägenheter samt LSS-boende i Orminge söder om Stockholm. Entreprenaden är värd cirka 265 miljoner kronor.

De nya bostäderna kommer att byggas i kvarteret södra Sarvträsk som är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt i Orminge, Nacka kommun, där minst 1 500 bostäder planeras att byggas. Lokaler för handel och andra verksamheter finns med i planerna för Orminge centrum men också ett sportcentrum i Myrsjö.

Det nya bostadskvarteret kommer att ha tre olika tegelgestaltningar som återspeglar sig i varje väderstreck samt en gemensam innergård som ska skapa en trivsam och välkomnande miljö för de boende. Förutom bostäderna ingår även byggnation av ett LSS-boende, tio lokaler samt ett garage med 100 parkeringsplatser i totalentreprenaden.

- Vi ser fram emot att bygga fler bostäder i Orminge tillsammans med Magnolia Bostad och utveckla ett helt nytt område. Vi har haft ett gott samarbete genom hela projekteringen och är glada för det fortsatta förtroendet, säger Björn Vikman, arbetschef på Serneke.

- Vi uppskattar mycket vårt samarbete med Serneke vilket sträcker sig från tidigt skede till slutligt färdigställande. Det är roligt att vi nu planerar att starta upp ytterligare ett projekt tillsammans, säger Björn Bergman, regionchef Öst på Magnolia Bostad.  

Ordersumman om cirka 265 miljoner kronor inkluderas i orderingången när villkor för godkänt bygglov är uppnått, vilket förväntas ske under det fjärde kvartalet 2020. Planerad byggstart är i januari 2021 och projektet beräknas vara klart tredje kvartalet 2023.

Robert Hägglund

  • Arbetschef, Stockholm
  • Rosenlundsgatan 50, 118 63 Stockholm
  • 0790-61 27 77

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden