Serneke bygger 27 lägenheter i Borås

2017-12-01

Serneke Bygg har slutit avtal med Viaredstrandsfastigheter AB om att bygga 27 lägenheter i Borås. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning våren 2019 och kontraktet är värt omkring 44 miljoner kronor.

De 27 bostadsrätterna i brf Svedjehöjden kommer att byggas på Bygatan 1 på Dammsvedjan i Borås. Fastigheten byggs i fyra plan med källare och garage. Lägenheterna blir från 46 till 128 kvadratmeter stora i 1,5 – 5 rum och kök.

– Det ska bli ett sant nöje att få bygga detta fina hus som har många intressanta lösningar. Vi ser fram emot att återigen få utföra ett projekt tillsammans med HusArvid, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke Bygg.

– Redan i planeringsstadiet av Brf Svedjehöjden var Serneke vårt förstahandsval som entreprenör för bygget. Vi har samarbetat flera gånger tidigare och både parter har varit väldigt nöjda med resultaten. Vi är glada att dom vill hjälpa oss även denna gången och ser med spänning fram emot det första spadtaget, säger Anders Arvidsson, VD på HusArvid som är projektledare och hälftenägare i Viaredstrandsfastigheter AB.

Projektet är en totalentreprenad och byggstart är planerad till februari 2018. Våren 2019 beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning.

Ordersumman om 44 miljoner kronor inkluderas i orderingången för kvartal 4 2017.  

För mer information, kontakta:

Peter Andersson, arbetschef Serneke Bygg
Tel: +46 704 31 51 17 
peter.andersson@serneke.se

Johan Live, pressansvarig
Tel: +46 768 68 11 37
johan.live@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter på drygt 5 miljarder kronor och nära 1 000 anställda. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare och verksamheten är fokuserad kring de tre storstadsregionerna Göteborg (Region Väst), Stockholm (Region Öst) och Malmö (Region Syd). Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg och kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Borås, Halmstad, Strömstad, Trollhättan, Varberg och Alingsås. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Mer information om Serneke Group AB finns på
www.serneke.group

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden