Vi bygger 60 lägenheter i Backa

2019-12-11

Vi har tecknat ett totalentreprenadkontrakt med Egnahemsbolaget i Göteborg till ett värde av cirka 90 miljoner kronor. Entreprenaden omfattar byggnation av 60 bostadsrättslägenheter i Backa på Hisingen i Göteborg.

De 60 lägenheterna, som varierar i storlek från ettor till fyror, ska byggas i två huskroppar, ett lamellhus och ett loftgångshus. Utöver bostadshusen ingår även byggnation av orangeri, miljöhus samt cykelförråd. Projektering startar våren 2020 och beräknad produktionsstart är under tredje kvartalet 2021. Produktionsstarten är planerad utifrån tidplanerna för andra byggnationer i området. Bostäderna beräknas stå klara till sommaren 2023.

Ett av Göteborgs Stads mål är att "upphandlingar med social hänsyn" ska öka i syfte att främja sysselsättning och integration. Det innebär att beställaren i samarbete med Serneke i projektet ska sträva efter att möjliggöra anställning för människor som står långt från arbetsmarknaden eller praktik för ungdomar.

- Vi ser fram emot att tillsammans med Egnahemsbolaget få bygga ett välbehövligt tillskott till stadens bostadsutbud. Det är en spännande utveckling på gång i stadsdelen och det blir kul att fortsätta med ytterligare ett projekt i området, säger Johan Sjöberg, arbetschef på Serneke Bygg.

- Det är fantastiskt att vara med i utvecklingen av Selma Stad. Vi ser fram emot att tillsammans med Serneke uppfylla det fina kvalitetsprogram som finns för området och bidra till utvecklingen av Backa Röd, säger Anette Johansson, upphandlingsansvarig på Egnahemsbolaget.

Ordersumman på cirka 90 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden