Serneke bygger 73 lägenheter i Lund

2017-01-16

Serneke har fått i uppdrag av LKF, Lunds kommunala fastighetsbolag AB, att bygga 73 nya hyreslägenheter i Lund. Ordern är värd cirka 85 MSEK.

Det ska byggas mycket i Lund framöver och LKF har just nu drygt 800 bostäder i produktion. 73 av dessa ska Serneke producera med preliminär byggstart under tredje kvartalet 2017.

– Jag är glad och stolt över att vi på Serneke har tilldelats uppdraget och stärker koncernens position i Öresundsregionen. Det här är ett bevis på att vi kunnat tillgodose beställarens önskan om att maximera boytan genom smarta lösningar och få fram ett pris- och yteffektivt projekt. Vi kommer att lägga samma engagemang i resten av produktionen fram till inflyttningsdatum, säger Daniel Åstenius, VD på Serneke Bygg AB.

Kvarteret Nymfen ligger i Södra Råbylund och det aktuella projektet fördelar sig på två huskroppar, fyra respektive två våningar höga. Den totala boytan är 4 066 kvadratmeter och fördelas alltså på 73 lägenheter om 1 – 4 rum och kök. Bostäderna beräknas stå klara i slutet av 2018.

– Vi är mycket nöjda med att kunna starta ytterligare ett bostadsprojekt. Dessa bostäder byggs i ett attraktivt läge vid den nya Råbysjön, säger LKF:s VD Håkan Ekelund.

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden