Serneke bygger 88 bostäder i Skövde

2022-05-17

Serneke och AB Skövdebostäder har tecknat ett totalentreprenadkontrakt gällande projekt Timmergränd. Projektet omfattar nybyggnation av 88 lägenheter med tillhörande gemensamhetsanläggningar i Skövde och har ett ordervärde på cirka 123 miljoner kronor.

På uppdrag av AB Skövdebostäder ska Serneke uppföra 88 lägenheter fördelat i två punkthus om 10 våningar vardera i stadsdelen Södra Ryd i Skövde. Projekt Timmergränd är en del av den satsning som görs i området för att erbjuda nya moderna bostäder där varje kvadratmeter nyttjas. Lägenheterna kommer variera i storlek, 1 - 3 rum och kök och genomgående ha hög tillgänglighet med bland annat större badrum.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att samarbeta med Serneke, inte minst då det är vår första gemensamma nyproduktion. Att det dessutom är en viktig insats för att utveckla ett redan uppskattat bostadsområde gör det ännu roligare, säger Sebastian Karlström, chef fastighetsutveckling Skövdebostäder.

Utöver bostäderna kommer även yttre gemensamhetsanläggningar så som parkering, garagebyggnader och uteplats byggas. Stort fokus i projektet ligger på energieffektivitet kombinerat med välplanerade lägenheter och vacker arkitektur. De två punkthusen får en skifferfasad och utformas utan specifik fram- eller baksida för att bättre smälta in i de närliggande skogsområdena. Från husens respektive takterrasser kommer de boende även kunna ta del av en fantastisk utsikt över närområdet.

– Vi är både stolta och glada över att få vara med och bidra till stadsutvecklingen i Södra Ryd i Skövde kommun. Att dessutom göra detta med fokus på energieffektivitet och välplanerade lägenheter med vacker arkitektur är såklart extra roligt, säger Patrik Sjögren, arbetschef Serneke Sverige AB.

Byggstart sker under hösten 2022 med en beräknad färdigställandetid till vintern 2023. Ordersumman på cirka 123 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2022.

Patrik Sjögren

  • Arbetschef, Skövde
  • Bangårdsgatan 8, 541 34 Skövde
  • 0728-55 63 54

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden