Serneke bygger äldreboende för Hemsö i Halmstad

2018-12-13

Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Hemsö för nyproduktion av ett äldreboende i Fyllinge, Halmstad. Kontraktssumman uppgår till omkring 76 miljoner kronor.

Kontraktet avser byggnation av ett äldreboende i tre våningar med 54 lägenheter fördelat på sex avdelningar. Totalt omfattar byggnaden cirka 4 200 kvadratmeter BTA.

Parterna har sedan i augusti i år genomfört gemensam projektering och planering i samverkan.

–  Det känns mycket glädjande att vi nu tecknat avtal med Hemsö som är Sveriges ledande privata ägare och utvecklare av samhällsfastigheter. Projektet är utvecklat i samverkan där vi gemensamt arbetat med en fas 1 under hösten. Att det nu går över till entreprenadavtal och byggstart ger oss ett kvitto på vår bredd och kompetens, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke Bygg.

– Att vi i ett tidigt skede i projektet har tecknat ett entreprenadavtal med Serneke avseende byggnation av vårt nya äldreboende i Fyllinge är ett bevis på lyckat samarbete. Dialogen och samarbetet har varit effektiv och öppen och vi ser framemot att ta nästa steg i processen, att starta byggnationen och därefter överlämna lokalerna till vår hyresgäst Norlandia Care, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

Byggstart är planerat till februari 2019 och projektet beräknas stå klart sommaren 2020. Ordersumma på omkring 76 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2018.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Viktor Nagenius

  • Chef Produktionsstöd, Sverige
  • Slottsmöllan 14F, 302 31 Halmstad
  • 0704-31 51 11

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden