Serneke bygger äldreboende i Halmstad

2022-02-22

Serneke har tecknat totalentreprenadkontrakt med Fundament KIAB Eketånga AB, ett samägt bolag av Fundament Fastigheter AB och KIAB Fastigheter AB, för byggnation av ett äldreboende i Eketånga i Halmstad.  

Totalentreprenaden gäller byggnation av ett äldreboende i Eketånga i Halmstad bestående av 60 boendelägenheter och gemensamhetsutrymmen. I kontraktet ingår även bland annat utförande av markplanering och yttermiljö.

Äldreboendet kommer att drivas av Vardaga, och uppförs på ett attraktivt läge i Halmstad med närhet både till havet och natursköna Prins Bertils stig. Huset byggs i två plan och förses med ventilerad tunnputsfasad och bandtäckt plåt på tak. Byggnaden kommer att omfatta en yta av cirka 4 530 kvadratmeter BTA.

– Det är glädjande att få inleda ett samarbete med Fundament KIAB Eketånga AB och jag ser fram emot att få leverera ett fint och attraktivt äldreboende på ett fantastiskt läge i Halmstad, säger Karl Wetterlund, arbetschef Serneke.

– Vi ser mycket fram emot att kunna bygga ett äldreboende på en så fin plats i Halmstad, och har stort förtroende för att gänget på Serneke ska kunna bygga detta enligt våra högt ställda krav, säger Anders Åqvist, VD på Fundament Fastigheter AB och ombud för beställaren.

Byggnationerna startar omgående och boendet beräknas stå klart i augusti 2023.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden