Serneke bygger bostäder i Gällivare

2020-02-27

Serneke har tecknat två separata entreprenadkontrakt med LKAB för byggnation av 52 lägenheter och 25 kedjehus i Gällivare. Den totala ordersumman för de två kontrakten uppgår till cirka 151 miljoner kronor.

Kontrakten avser nybyggnation av 52 lägenheter fördelat på åtta tvåplanshus samt 25 kedjehus, komplementbyggnader och markarbeten på Bryggeribacken i Gällivare.

- Det här är startskottet för vår etablering i Malmfälten, där vi ska vara en aktiv aktör i såväl samhällsomvandlingen som på övriga delar av marknaden. Det är också jättetrevligt att projektet görs tillsammans med LKAB. De är otroligt duktiga och lätta att jobba med, en riktigt bra kund, säger Lars-Ola Särkimukka, arbetschef på Serneke.

Bostäderna som byggs är ersättningsbostäder för den sista gruppen av LKAB Fastigheters hyresgäster som behöver flytta från Malmberget inom de närmaste två åren till följd av gruvans utbredning. Bostadsområdet, som är planerat tillsammans med arkitekten Nordmark & Nordmark, ges ett ombonat intryck och en trevlig atmosfär.

- När området är helt uppbyggt kommer ett bostadsområde med varierad bebyggelse och en blandning av småhus, kedjehus, parhus och flerbostadshus ha skapats. Vi ser fram emot ett lyckat projekt och bra samarbete med Serneke, säger Frida Larsson, projektledare på LKAB.

Planerad byggstart för projekten är under andra kvartalet 2020. Projekten beräknas färdigställas etappvis från tredje kvartalet 2021 fram till andra kvartalet 2022.

Båda kontrakten är villkorade av att bygglov beviljas, vilket beräknas ske under våren 2020. Bägge order om cirka 91 respektive 60 miljoner kronor inkluderas i orderingången för det kvartal då bygglovet beviljas.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden