Serneke bygger bostadsrätter åt Patriam på Lidingö

2021-09-15

Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Patriam om att bygga 48 bostadsrätter på Lidingö. Bostäderna ska stå klara sommaren 2023 och ordern är värd cirka 157 miljoner kronor.

Vid Torsplan efter Lidingöbron, som kopplar samman Stockholm med Lidingö, kommer Serneke att bygga 48 bostadsrätter som tar avstamp i den befintliga stadsdelens 40-talsarkitektur. Inom projektet kommer det även att byggas tillhörande garage och en lokal. Bostadshuset kommer certifieras enligt Svanens miljömärkning.

Bostadsrätterna på Lidingö är det andra bostadsprojektet som Serneke bygger för Patriam. I juni färdigställdes Serneke ett bostadshus i Nacka Strand för Patriam med 14 exklusiva lägenheter med sjöutsikt.

– Vi är väldigt glada över att få fortsätta vårt samarbete med Patriam och ser fram emot att få bygga ytterligare bostäder för dem. Vi har arbetat tillsammans i nära ett år för att förverkliga projektet och tar nu nästa steg mot ett mycket trevligt bostadsprojekt, säger Erik Carmestedt, arbetschef Serneke.

− Äntligen har vi nu kommit igång med projektet Patriam Torsvik och vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Serneke. Patriam bygger unika och hållbara hem som människor kommer att trivas i och beröras av länge. I Patriam Torsvik är Sernekes kompetens och erfarenhet av entreprenad- och hållbarhetsfrågor en viktig pusselbit till ett lyckat projekt, säger Fredrik Andrén, utvecklingschef på Patriam.

Det nu ingångna totalentreprenadavtalet har föregåtts av en projektering av Serneke och rivning av befintlig byggnad pågår. Start av byggnationen är villkorat av erhållet bygglov, vilket beräknas beviljas under fjärde kvartalet 2021. Bostäderna ska enligt plan stå klara sommaren 2023. Ordersumman om cirka 157 miljoner förväntas inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2021.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden