Serneke bygger centralkök i Trollhättan

2022-02-03

Serneke och Kraftstaden Fastigheter AB i Trollhättan har tecknat totalentreprenadkontrakt för uppförandet av ett nytt centralt produktionskök åt Trollhättans kommun. I anläggningen ska 6 000 portioner mat kunna produceras dagligen. Ordern är värd cirka 80 miljoner kronor.

Det nya storköket som Serneke ska bygga åt Kraftstaden blir placerad på Överby i Trollhättan och kommer att omfatta cirka 2 400 BTA kvadratmeter i två plan. Utöver faciliteter för att producera och förpacka mat åt kommunens verksamheter så som skolor, vård- och omsorg, kommer anläggningen även att innehålla kontor och andra administrativa ytor.

– Vi bygger vidare på ett långt och gott samarbete med Kraftstaden och är glada för att kunna bidra med ytterligare en viktig samhällsbyggnad åt Trollhätteborna. Vi har nyligen färdigställt en liknande anläggning i Vänersborg så vi har god och färsk erfarenhet av att bygga för dessa ändamål, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke.

–  Känns jättekul att få komma i gång med bygget av det nya produktionsköket, som ett steg för att framtidssäkra måltidslösningarna för Trollhätteborna, säger Andreas Danielsson, projektledare på Kraftstaden Fastigheter.

Byggstart av det nya storköket är planerad till april 2022 och det beräknas vara färdigställt efter sommaren 2023. Ordersumman på cirka 80 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2022.

 

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden