Serneke bygger för djuren på Universeum

2015-05-05

På vetenskapscentrumet Universeum i Göteborg pågår just nu en ombyggnation av regnskogen. Serneke har fått det spännande uppdraget att se till att sengångare, tukaner och pirayor får nya hem.  

Med målet att Universeum ska kunna ha fler djur, förmedla mer kunskap och ge besökarna en större upplevelse byggs nu regnskogen om. Detta innebär att det bland annat byggs ett nytt hägn för sengångare och tukan-fåglar samt ny bassäng till pirayorna.

Besöksupplevelsen ska stärkas genom att det blir matningshål i sengångarhägnet där besökare under guidade turer kommer kunna mata djuren. Besökaren kommer också kunna komma nära pirayorna genom att sätta in huvudet i en konkav kupol som ger känslan av att vara bland fiskarna. Utöver detta byggs en mörk grotta med informationstavlor om djuren som främst riktas till de yngsta besökarna.

- Det är väldigt motiverande att bygga något som uppmuntrar barns lärande. Detta är ett spännande projekt på flera sätt, vi har både djur och besökare att ta hänsyn till under byggnationen så det är extra viktigt med säkerheten, säger Johan Sjöberg, projektledare Serneke.

Nyheter

Börsmeddelanden