Serneke bygger för ökad kapacitet på Varberg Energi Arena

2022-04-21

Serneke har tecknat samverkansavtal med Varbergs Fastighets AB om att bygga ny läktare och lokaler på Varberg Energi Arena. Den nya läktaren ska stå klar till fotbollssäsongen 2023.

I projektet ingår rivning av befintlig ståplatsläktare samt nybyggnad av läktare med cirka 2 100 sittplatser inklusive 100 ståplatser. Utöver läktarna ingår byggnation av underliggande lokaler, förrådsutrymmen, dam- och herrtoaletter samt flera serveringsmöjligheter. Det kommer även att uppföras en utvändig kiosk och toalettbyggnad till borta sektionen. I entreprenaden ingår även uppgradering av belysning och plank vid intilliggande Påskbergsskogen.

Varbergs BoIS gick upp i allsvenskan inför säsongen 2019 och hemmaarenan behöver anpassas för att motsvara de krav som krävs för allsvenskt seriespel.

– Detta kommer bli ett spännande projekt att ta sig an och vi på Serneke är glada över att få vara delaktiga i att skapa bättre förutsättningar för Varbergs BoIS spel i Allsvenskan och kanske framförallt upplevelsen för publiken, säger Stefan Andersson arbetschef på Serneke.

-Det känns väldigt tryggt att samarbeta med såpass kompetenta och erfarna människor som skall ta sig an projektet. Jag är övertygad om att allt föreningsliv på Varberg Energi Arena kommer bli supernöjda med resultatet och att Varbergs kommuninvånare får ytterligare en grej att vara stolta över, säger Projektledare Filip Sundvisson Varbergs Fastighets AB.

Byggnationen beräknas påbörjas i slutet av sommaren 2022 och ska vara helt slutförd april 2023.  

Stefan Andersson

  • Arbetschef, Varberg
  • Susvindsvägen 8, 432 31 Varberg
  • 070-083 82 00

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Nyheter

Börsmeddelanden