Serneke bygger i nytt kvarter i centrala Kinna

2022-04-12

Serneke och Ludvigson Invest har tecknat ett totalentreprenadskontrakt gällande nybyggnation av lägenheter, förskola och parkeringsgarage i centrala Kinna. Projektet genomförs i samverkan och har ett ordervärde på cirka 86 miljoner.

I centrala Kinna växer Överås fram, ett helt nytt bostadskvarter mellan Boråsvägen i söder och Grovaliden i norr. Serneke har tecknat avtal med Ludvigson Invest gällande uppförandet av 44 bostadsrätter i varierande utförande om cirka 33 - 90 kvm.  Samtliga lägenheter får rymliga balkonger som vetter mot söder alternativt tillgång till en uteplats.

Ett tillhörande underjordiskt parkeringsgarage på 850 kvadratmeter kommer också att byggas. Utöver bostäderna planeras även för en ny förskola i bottenplan. Förskolan blir på 375 kvadratmeter och kommer att kunna välkomna cirka 40 barn.

– Vi är glada att nu kommit i gång med bygget och ser fram emot detta samarbete med Serneke på ett projekt som ligger oss varmt om hjärtat. Överås ligger mitt i Kinna centrum som är platsen där vi som familj verkar utifrån och vi vill med projektet bidra till en positiv utveckling av Kinna, som vi tror mycket på, säger Eva Ludvigson, Vice President Ludvigson Invest AB.

Projektet ingår i den satsning som Ludvigson Invest nu gör i Överås, vid färdigställande kommer kvarteret kunna erbjuda både lägenheter, förskola, restauranger och mötesplatser för cirka 100 - 200 invånare.

– Det är riktigt roligt att få vara med på denna utvecklingsresa tillsammans med Ludvigson Invest! Kinna är ett samhälle på frammarsch och vi på Serneke ser fram emot att nu möjliggöra för fler att bosätta sig här. Att projektet dessutom genomförs i samverkan skapar de absolut bästa förutsättningarna för ett lyckat projekt, säger Peter Andersson, affärschef på Serneke Sverige AB.

Byggstart sker under våren 2022 med beräknad färdigställandetid hösten 2023 då inflyttning sker. Ordersumman på omkring 86 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2022.

Peter Andersson

  • Arbetschef, Borås/Alingsås
  • Humlegatan 15, 504 51 Borås
  • 0704-31 51 17

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden