Serneke bygger idrottsanläggning i Kungsbacka

2019-11-28

Serneke har tecknat entreprenadavtal med Nystad Stadsutveckling AB om att uppföra två fullstora idrottshallar i centrala Kungsbacka. Ordersumman uppgår till cirka 85 miljoner kronor.

De nya idrottshallarna är utformade för både skolidrott, föreningsidrotter och bollsporter, den ena har läktare för runt 1000 personer. På samma område utvecklar Nystad Stadsutveckling AB även en ny grundskola. Både idrottshallar och skola blir granne med Aranäsgymnasiet samt Kungsbackas nya badhus och ishall.

- Att bygga för idrott är något som ligger oss på Serneke varmt om hjärtat och något som vi dessutom har stor erfarenhet av. Vi ser fram emot samarbetet med Nystad och kommunen och hoppas på en fortsatt lång närvaro i Kungsbacka, säger Patrik Hjelte, arbetschef på Serneke.

Kungsbacka kommun har ett utvecklat och framgångsrikt föreningsliv med både herr- och damlag i de högsta divisionerna i Sverige. Idrottshallarna omfattar cirka 5 300 kvm och är projekterade för att minimera miljöpåverkan med bland annat stommar i limträ och med 1 000 kvadratmeter solcellspaneler.

- Det känns fantastiskt att tillsammans med Serneke och Kungsbacka kommun äntligen sätta spaden i marken för projektet. Vi är stolta över att utveckla två idrottshallar som möter invånarnas behov och uppskattar samarbetet med parterna, säger Per Ronnevik, VD på Nystad Stadsutveckling AB.

Projektet startar omgående och idrottshallarna planeras att vara färdigställda vid årsskiftet 2020/2021. Ordersumman om cirka 85 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

Patrik Hjelte

  • Verksamhetsutvecklingschef region
  • Kvarnbergsgatan 2, 411 05 Göteborg
  • 0706-50 34 18

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden