Serneke bygger jubileumsbad i Göteborg

2021-09-22

Göteborgs Stad har upphandlat Serneke som entreprenör för det utomhusbad som ska byggas i Jubileumsparken vid Frihamnen. Detaljutformning av badet görs nu  i partnering med staden och planerad byggstart är våren 2022. Badet skastå klart sommaren 2023, lagom till stadens 400-årsfirande.

– Det känns väldigt roligt att få vara med och bidra med något som kommer att glädja många göteborgare och förgylla jubiléet på ett så konkret sätt. Motsvarande anläggningar finns inte på så många ställen vilket känns extra spännande, säger Shahroz Sahba, regionchef i Väst på Serneke Sverige.

Serneke har med det finska bolaget BLUET Oy Ltd. som underleverantör i projektet. Bolaget har mycket god erfarenhet av att bygga liknande anläggningar, bland annat Allas Sea pool, som är en uppskattad flytande badanläggning i Helsingfors i Finland. 

Detaljutformning samt slutlig budget för badanläggningen kommer att utarbetas tillsammans med staden under hösten och vintern 2021. Klart är att det ska vara ett flytande landskap för bad och vistelse och omfatta det befintliga ”Allmänna badet”, vattenlek för små barn samt utökade möjligheter till simning, simträning och hopp.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Nyheter

Börsmeddelanden