Serneke bygger Klarälvsbadet i Forshaga kommun

2021-12-17

Serneke har tecknat kontrakt om totalentreprenad i samverkan med Forshaga kommun för att uppföra en ny simhall i Deje. Ordern är värd cirka 137 miljoner kronor.

Entreprenaden omfattar nybyggnation av en simhall innehållande en 25 meters bassäng med sex banor och en multibassäng. I multibassängen kan vattendjupet varieras vilket skapar möjligheter för babysim, simundervisning, vattengympa, rehab och lek. Badet är tillgänglighetsanpassat och förutom de två bassängerna finns även en bubbelpool utomhus, bastu, kafé och en separat plask- och lekdel för de små barnen. Målbilden är att alla mellan 0–100 år ska ha möjlighet att nyttja badet, från babysim till senior vattengymnastik.

– Forshaga kommun är rätt partner för Serneke som har modet att tänka och agera utanför boxen med målbilden att utveckla en kostnadseffektiv simhall där man får in de nödvändigaste funktionerna som ofta räcker för en beställare som Forshaga kommun, säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke.

– Ett härligt och viktigt beslut för ökad attraktivitet, tillväxt och livskvalitet! En ny simhall kommer att skapa utveckling i Deje, Forshaga kommun och Värmland under många år framöver. Jag är glad över det fina samarbete vi har med Serneke som lett fram till det här helhetskonceptet, som rymmer precis det behov vi har, säger kommunstyrelsens ordförande Per Lawén (S).

Byggstart är planerad till januari 2022 och projektet planeras att avslutas i fjärde kvartalet 2023. Ordersumman om cirka 137 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2021.

Johan Live

  • Press- och kommunikationsansvarig, Serneke Sverige
  • Kvarnbergsgatan 2, 411 05 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden