Vi bygger lägenheter för HSB i Karlstad

2020-01-28

Vi har tecknat totalentreprenadavtal med HSB Produktion i Värmland om att bygga 46 lägenheter i den nya stadsdelen Jakobsberg nära Karlstad centrum. Ordern är värd cirka 83 miljoner kronor.

Entreprenaden omfattar nybyggnation av 46 bostadsrättslägenheter i två punkthus med sju våningar. Lägenheterna får två till fyra rum och kök, samtliga med balkong, uteplats eller terrass. Kommunens plan för den nya stadsdelen Jakobsberg, som totalt ska innehålla cirka 4 000 bostäder, service, handel, skola, förskola, torg och rekreationsområden, är att det ska bli en grön stadsdel för en hållbar framtid. De två husen ska byggas enligt riktlinjer från Sweden Green Building Council och enligt klassificeringen Miljöbyggnad Silver. I det här fallet innebär det bland annat att husen får solpaneler på taket och låg energiförbrukning.

- Det blir spännande att få vara med och utveckla en hållbar stadsdel i Karlstad och vi hoppas på ett gott och långt samarbete med HSB Produktion i Värmland, säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke.

 - Vi är jätteglada över att landa detta samarbete med Serneke. Det här den första etappen av totalt sex som byggs på Jakoberg och fortsätter försäljningen i nuvarande takt så kommer vi under våren att starta arbetet med etapp 2, säger Mikael Cederborg, byggprojektledare på HSB.

Byggstart är planerad till mars 2020 och planerad inflyttning till fjärde kvartalet 2021. Ordersumman om cirka 83 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2020.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden