Serneke bygger lägenheter i Falkenberg

2022-03-23

Serneke ska bygga 17 lägenheter med tillhörande gemensamhetsutrymmen och markplanering i Skogstorp, norr om Falkenberg. Beställare är Falkenbergs Bostads AB (FABO). De nya bostäderna ska stå klara sommaren 2023.

Lägenheterna uppförs i fem huskroppar i två plan där majoriteten av bostäderna blir tvåor och treor. Material och konstruktion väljs ur ett livscykelperspektiv som svarar mot högt ställda krav på låg energiförbrukning. Allt material ska vara godkänt enligt SundaHus klass A eller B.

Skogstorp har närhet till både stad, hav, natur, idrottsanläggningar och skolor. Bostäderna erbjuder ett praktiskt och funktionellt boende som bidrar till en radhuskänsla och där baksidan erbjuder en gårdskänsla där barnen kan leka fritt. Lägenheterna passar familjer med barn i de lägre åldrarna och med dessa boenden får Skogstorp en ny entré utmed Göteborgsvägen.

– Bostäderna blir ett både hållbart och trivsamt inslag i ett barnvänligt och naturnära läge. Det blir ett bra tillskott av hyresrätter som vi ser fram emot att leverera till FABO, säger Stefan Andersson, arbetschef på Serneke.

– Fabo ser framemot att utveckla Skogstorp tillsammans med Serneke säger Charlott Ljungblom, projektchef på Fabo.

Byggnationen beräknas påbörjas i juni 2022 och ska vara helt slutförd sommaren 2023.  Ordervärdet på 27 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2022.

Stefan Andersson

  • Arbetschef, Varberg
  • Susvindsvägen 8, 432 31 Varberg
  • 070-083 82 00

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Nyheter

Börsmeddelanden