Serneke bygger LSS-boende i Surte

2023-04-13

Serneke ska bygga ytterligare ett LSS-boende åt Ale kommun. De 14 lägenheterna ska stå klara 2024 och entreprenaden är värd cirka 55 miljoner kronor.

Det nya LSS-boendet i Surte, som är ett serviceboende, kommer att innehålla 14 lägenheter i en byggnad i två plan med gemensamhets- och personalytor. Det blir det tredje LSS-boendet som Serneke bygger åt Ale kommun, efter de två tidigare boendena i Nol respektive Skepplanda.

– Att vi ännu en gång får förtroendet att bygga LSS-boende åt Ale kommun är ett kvitto på ett gott samarbete och en bra leverans. Vi ska givetvis göra vårt yttersta för att upprepa detta även denna gång, säger Patrik Sjögren, arbetschef på Serneke.

– Resan har varit lång för att få till den sista delen av vårt partneringsavtal med Serneke men nu känns det är skönt att vi har både en bra entreprenör och bygglov på plats. Vi från Ale kommuns sida ser fram emot byggnationen och hoppas att boende i området kommer uppskatta byggnaden idag och i framtiden, säger Andreas Karlsten, lokalförsörjningschef på Ale kommun.

Byggstart för det nya boendet sker under våren och det beräknas stå klart sommaren 2024. Ordersumman på cirka 55 miljoner kronor inkluderas i orderingången för det första kvartalet 2023.

 

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Patrik Sjögren

  • Arbetschef, Skövde
  • Bangårdsgatan 8, 541 34 Skövde
  • 0728-55 63 54

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden