Serneke bygger ny entré för Svenska Mässan

2019-01-31

Serneke har tecknat entreprenadavtal med Svenska Mässan i Göteborg för byggnation av ny entré till kongress- och mässhallar. Entreprenaden är första steget i det utvecklingsprojekt som parterna driver i samverkan. Kontraktet är värt omkring 67 miljoner kronor. 

Ombyggnationen av Entré 8, som ligger på mässans västra sida mot Skånegatan, kommer att innebära förbättrad logistik och tillgång till både mäss- och kongresshallar. Projektet innebär också en förberedelse inför byggnationen av Svenska Mässans fjärde torn +One som beräknas påbörjas om ett par år.

– Det är väldigt roligt att få komma igång med första etappen i vårt gemensamma arbete. Projektet är betydelsefullt för oss och för det vidare arbetet med att utveckla Svenska Mässan för framtiden, säger Peter Carlzon, arbetschef Speciella projekt på Serneke Bygg.

– Stor efterfrågan genererar stora flöden in och ut ur Svenska Mässans huvudentréer. Det fordrar sin logistik. Nu görs ett helhetsgrepp och samtidigt en förberedelse inför +Ones byggnation. Entrén möjliggör att vi kan ha många parallella mässor och möten samtidigt med en stor garderobsfunktion, många toaletter och god tillgänglighet - allt under ett tak, säger Joachim Hult, Fastighetsdirektör Svenska Mässan, som är en ekonomiskt fristående stiftelse.

Arbetena med den nya Entré 8 inleds omgående och beräknas vara klara hösten 2019. Ordervärdet på cirka 67 miljoner kronor inkluderas i första kvartalet 2019.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden