Serneke bygger ny förskola i Borås

2023-03-01

Serneke har skrivit avtal med Borås Stad om en totalentreprenad för en ny förskola i Sparsör. Ordervärdet uppgår till cirka 56 miljoner kronor.

Äventyrets förskola kommer att byggas för nio hemvister med plats för totalt 120 barn uppdelat för yngre och äldre barn. Den nya förskolan kommer att byggas som en suterrängbyggnad där första plan innehåller tillagningskök och personalutrymme. På plan två placeras hemvister, matsal, ateljé samt en gemensam samlingslokal. Byggnaden kommer att förses med solcellspaneler.

– Vi ser fram emot att komma i gång att bygga Äventyrets förskola som vi kommer att anpassa efter de omständigheter och förutsättningar som Borås Stad har utgått ifrån. Vi kommer att göra vårt yttersta för att detta ska bli en riktigt bra miljö för kommunens förskoleverksamhet, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

– Som för alla våra nyproducerade byggnader i Borås Stad följer vi P-märkningsprocessen i projektet, vilket ställer höga krav på inomhusklimat, fukt, ljus, akustik och lufttäthet och detta medför att våra byggnader kräver mindre energiförsörjning.  Vi ser med spänning fram emot invigningen för Äventyrets förskola, då fylld med förväntansfulla barn, säger Jan-Erik Torild, projektledare på Borås stad.

Byggstart sker enligt plan i slutet av mars i år och den nya förskolan beräknas stå klar under andra kvartalet 2024. Ordervärdet på cirka 56 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2023.

 

Peter Andersson

  • Arbetschef, Borås/Alingsås
  • Humlegatan 15, 504 51 Borås
  • 0704-31 51 17

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden