Vi bygger nya torgbyggnaden i Trollhättan

2020-02-07

Det blir Serneke som i samverkan med Kraftstaden Fastigheter AB bygger den nya torgbyggnaden på Drottningtorget i Trollhättan.
- Det är ett hedersuppdrag att få vara med och bygga på en så central plats och att få bidra till något för alla som bor i, eller besöker Trollhättan, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke.  

Den nya torgbyggnaden i Trollhättan kommer bland annat att innehålla både restaurangverksamheter och turistbyrå och ska enligt Kraftstadens ambitioner byggas i trä, glas och stål. Den slutliga utformningen är dock inte klar ännu.

Serneke och Kraftstaden Fastigheter AB har undertecknat ett så kallat samverkansavtal, som innebär att man i en första fas tillsammans ska planera projektet i detalj samt bestämma budget för att i fas två uppföra byggnaden. Byggstart är planerad till mars i år och torgbyggnaden beräknas att stå klar i oktober 2020.

- Vi har ett långt och gott samarbete med Kraftstaden och vi ser fram emot att tillsammans få utveckla något som blir ett nytt och spännande tillskott till stadsbilden i Trollhättan, säger Christoffer Sundin på Serneke.

- Torgbyggnaden och verksamheterna som kommer att drivas där är viktiga pusselbitar som vi hoppas ska hjälpa till att öka torgets och centrums attraktionskraft, säger Anders Torslid, vd för Kraftstaden Fastigheter.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden