Serneke bygger nytt hotell i Sundsvall

2018-12-27

Serneke har undertecknat avtal med Diös om totalentreprenad för nytt hotell i Sundsvall. Arkitekterna bakom är Krook & Tjäder och Nordic Choice Hotels kommer att vara hotelloperatör.

Serneke och Diös har sedan februari i år ett samverkansavtal som nu övergår från fas 1 till avtal om genomförande. Det 270 rum stora hotellet är del av Diös stadsutvecklingsstrategi för Sundsvall där det nya hotellet tillsammans med IN: Gallerian ingår i ett nytt stadskvarter. Totalt omfattar hotellet omkring 14 000 kvadratmeter i sju plan och kommer, förutom sina 270 hotellrum, också erbjuda konferensytor, restaurang, barer, takterrass, gym och spa.

– Vi ser fram emot att få vara del av den stora satsning som vår uppdragsgivare gör i Sundsvall och gläds åt vårt första uppdrag i staden. Projektet sker i god samverkan med Diös och engagemanget är stort för att leverera ny hotellkapacitet till Sundsvall, säger Fredrik Elmgren, regionchef på Serneke Bygg Öst.

– Vi ser stora möjligheter med att vara med och utveckla centrala Sundsvall där det nya hotellet spelar en viktig roll. Vi skapar något som inte finns idag och tillsammans med ett utvecklat utbud i Stenstan är vi med och bidrar till stadsutveckling. Att göra detta tillsammans med Nordic Choice Hotels, Krook & Tjäder och Serneke är en stor drivkraft till att kunna genomföra våra planer. Vi har också ett gott samarbete med Sundsvalls kommun, säger Mats Eriksson, projektchef, Diös.

Byggstart är planerad under våren 2019 och hotellet beräknas ha en produktionstid på cirka två år. Ordervärdet på omkring 350 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2018.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden