Serneke bygger om Apelvikshöjds kyrka

2016-12-22

När Apelvikshöjds kyrka i Varberg ska byggas om och till under nästa år är det Serneke som tar hand om entreprenaden. Byggstart beräknas till september 2017.

Apelvikshöjds kyrka invigdes så sent som 1989 och ritades av arkitekt Arne Nygård. Nu har kyrkan dock behov av om- och tillbyggnad samt underhållsåtgärder. Bland annat ska en tillbyggnad med nya kontorsytor samt en ny entré och kapprum byggas. En ny terrass och flytt av den befintliga klockstapeln ska också genomföras.

– Att bygga om en kyrka är ett speciellt och hedrande uppdrag som vi ser fram emot att bistå Varbergs församling med, säger Christer Egelind, Arbetschef på Serneke Bygg.

– Eftersom det är fullsatt i Apelvikshöjds kyrka nästan varje söndag behöver vi bygga ut kyrkan. Ett större kyrkorum och bättre entré gör att vi kan fortsätta att utveckla livet i församlingen, säger Fredrik Ivarsson, kyrkoherde i Varbergs församling.

Projektet Apelvikshöjds kyrka är en utförandeentreprenad i samverkan och entreprenadsumman är omkring 18 miljoner kronor som inkluderas i orderingången i kvartal 1 2017.

För mer information, kontakta:
Christer Egelind, Arbetschef Serneke Bygg
Tel: +46 70 445 50 44
christer.egelind@serneke.se

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 706 243990
daniel.astenius@serneke.se

Johan Live, pressansvarig
johan.live@serneke.se
Tel: +46 768 681137

Illustration: Markgren Arkitektur AB

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden