Vi bygger om Falkenbergs gymnasieskola

2019-09-25

Serneke Bygg får ett nytt projekt i samverkan med Falkenbergs kommun som omfattar om- och tillbyggnad av de befintliga fastigheterna på Falkenbergs gymnasieområde. Det nya entreprenadkontraktet är värt cirka 160 miljoner kronor.

Serneke har gemensamt med Falkenbergs kommun arbetat fram en projektering i fas 1 och nu valt att gå vidare in i en produktionsfas, fas 2. Den nya entreprenaden omfattar totalrenovering samt tillbyggnad av gymnasieskolans befintliga hus 3 och 5. Den nuvarande gymnasieskolan är en gammal industribyggnad från slutet av 1800-talet som nu ska byggas om helt från stommen.

Serneke har sedan tidigare en annan totalentreprenad på byggnationen av Argus, Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum, som ligger granne med hus 3.

– Projektet är en del av Falkenbergs kommuns största investering någonsin som vi från Serneke Bygg är oerhört stolta över att få vara en del av. Vi är glada att få förtroendet även i om- och tillbyggnaden av Hus 3 samt av ombyggnad av hus 5, säger Karl Wetterlund, arbetschef på Serneke Bygg.

– Ombyggnationen av gymnasieskolan ger större och modernare undervisningsmiljöer. Vi bygger även samman gymnasieskolan med Argus där bland annat skolbibliotek och skoladministration kommer att finnas. På så sätt kommer det bli enkelt för elever och lärare att röra sig mellan byggnaderna och ta del av allt vad Argus har att erbjuda, säger Irene Wigroth, chef för bygg- och projektenheten på Falkenbergs kommun.

Arbetet startar i början av oktober i år och beräknas vara klart i slutet av 2020.

Ordersumman om cirka 160 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2019.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden