Serneke bygger om och renoverar byggnadsminnet Kv Björken

2017-08-03

Serneke Bygg har tecknat avtal med Familjebostäder om att bygga om och renovera den kulturmärkta byggnaden Kv Björken på Östermalm i Stockholm. Ordern är värd omkring 75 miljoner kronor.

Kv Björken på Östermalm i Stockholm byggdes 1885 och är Sveriges äldsta kulturmärkta byggnad med hyresrätter. Nu är det dags att bygga om och renovera byggnaden och Serneke Bygg har fått uppdraget av fastighetsägaren Familjebostäder. Entreprenaden omfattar stambyte och helrenovering av 26 befintliga lägenheter, fyra nya vindslägenheter, ombyggnad av samtliga teknikutrymmen samt en ny hiss på innergården.

– Familjebostäder är en kund vi jobbat mycket med när det gäller nybyggnation, så det är kul att nu även genomföra ett ombyggnadsprojekt tillsammans. Kv Björken är av stort kulturhistoriskt värde och det faktum att samtliga lägenheter har en egen utformning gör det till en stor utmaning, säger Kalle Eriksson, arbetschef på Serneke Bygg.

– Vi hoppas på ett gott samarbete med Serneke och är glada över att snart komma igång med den välbehövliga renoveringen av detta unika hus. Fastigheten ska moderniseras så att den uppfyller dagens miljö- och myndighetskrav samtidigt som husets karaktär bevaras. Det känns också roligt att kunna tillskapa fyra nya lägenheter på vinden så att vi kan erbjuda fler hyresgäster boende i ett sekelskifteshus i innerstan, säger Lars Björk, fastighetschef på Familjebostäder.

Byggstart sker denna månad och den sista etappen i projektet ska vara färdigställd i januari 2019. Ordersumman kommer att inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2017.

För mer information, kontakta: 
Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 708 13 79 82
daniel.astenius@serneke.se

Kalle Eriksson, arbetschef Serneke Bygg
Tel: +46 703 09 33 79
kalle.eriksson@serneke.se  


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter på nära 4 miljarder kronor och omkring 890 anställda. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare och verksamheten är fokuserad kring de tre storstadsregionerna Göteborg (Region Väst), Stockholm (Region Öst) och Malmö (Region Syd). Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg och kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Borås, Halmstad, Strömstad, Trollhättan, Varberg och Alingsås. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Mer information om Serneke Group AB finns på www.serneke.group

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden