Serneke bygger Porsche Center i Jönköping

2018-11-21

I går togs första spadtaget för ett nytt Porsche Center i Jönköping. Serneke bygger den nya bilhallen på uppdrag av Castellum, en order värd omkring 55 miljoner kronor.

På Rosenlund utmed E4:an i Jönköping har startskottet nu officiellt gått för byggnationen av den nya byggnad om cirka 4 500 kvadratmeter som ska bli landets tionde Porsche Center. Centret blir en fullserviceanläggning med både butik och verkstadsfaciliteter.

– Det känns väldigt roligt att nu officiellt vara i gång med arbetena. Vi är riktigt nöjda och stolta över att Serneke fått förtroendet att uppföra en högklassig bilhall åt Castellum, då vi ser dem som en väldigt viktig samarbetspartner i Jönköping, säger Per Walfridsson, arbetschef på Serneke Bygg.

– Vi är väldigt glada över att äntligen starta byggandet av ett nytt Porsche Center tillsammans med Serneke och vår hyresgäst Hedin Performance Cars. Den aktuella fastigheten har Castellum ägt i många år och vi har sparat den för en verksamhet som kan stärka hela området. Läget på fastigheten är unikt med bara 20 meter till E4 där det dagligen passerar 60 000 bilar, säger Thomas Bergström, projektutvecklare på Castellum.

Projektet beräknas vara klart under hösten 2019. Ordervärdet på omkring 55 miljoner inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2018.

Bildtext: Vid förstaspadtagsceremonin för nya Porsche Center i Jönköping grävde fr. v.: Richard Magnusson, VD Hedin Performance Cars; Raine Wermelin, VD Porsche Sverige; Thomas Bergström, projektutvecklare Castellum samt Per Walfridsson arbetschef Serneke.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden