Serneke bygger skola i Ljungby

2018-01-31

Serneke blir totalentreprenör för bygget av en ny F-6-skola i Ljungby. Kontraktet för Hjortsbergskolan är värt omkring 96 miljoner kronor.

På uppdrag av Ljungby kommun ska Serneke bygga en ny F-6-skola för cirka 385 barn på den befintliga tomt där skolan finns i idag. Byggnaden uppförs i två våningar och byggs ihop med en ny fullstor idrottshall anpassad för såväl skolans som föreningars behov. Entreprenaden omfattar även utemiljö.

– Vi är stolta över att har fått förtroendet från Ljungby kommun och ser fram emot samarbetet med dem. Dessutom är det inspirerande att vi följer vår strategi och startar upp vårt andra projekt i Kronobergs län, säger Stefan Blomkvist, arbetschef på Serneke Bygg.

– Det är ett positivt besked att Serneke etablerar sig i kommunen genom den här upphandlingen. Det kan ge möjligheter även för lokala underentreprenörer, säger Karl-Gustav Sundgren, ordförande i Ljungby kommuns tekniska nämnd.

Byggstart är planerad till hösten 2018 och nya Hjortsbergskolan beräknas vara klar att tas i bruk till vårterminen 2020.

Kontraktssumman på cirka 96 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2018.

Nyheter

Börsmeddelanden