Vi bygger stor avloppspumpstation i Göteborg

2019-10-11

Serneke Anläggning har skrivit entreprenadkontrakt med Kretslopp och vatten i Göteborgs Stad om en byggnation av ny avloppspumpstation. Projektet är värt cirka 90 miljoner kronor. 

Pumpstationen vid Kodammarna är Göteborgs största och har en kritisk funktion för staden. Den nya pumpstationen byggs bredvid en befintlig station som har tjänat ut sin roll.

– Vi är glada att få förtroendet att vara med och utveckla en så viktig samhällsfunktion. Det är ett projekt helt i linje med vår inriktning mot VA och processindustrin åt professionella beställare, säger Calle Magnusson, arbetschef på Serneke Anläggning.

– Det känns bra att komma igång med etapp två av projektet, säger Elisabet Athley, projektledare på Kretslopp och vatten. Man bygger nu med en annan redundans än det som fanns med från 1967. På sikt hoppas vi att projektet ska kunna bidra till minskad bräddning som ett steg i riktning mot att kunna bada i älven.

Arbetena inleds i början på 2020 och projektet ska stå klart våren 2021.

Entreprenadkontraktet undertecknades 17 september och ordersumman på cirka 90 miljoner kronor inkluderades i orderingången för tredje kvartalet 2019.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden