Vi bygger storkök i Vänersborg

2020-01-24

Vi har tecknat entreprenadavtal med Vänersborg kommun om byggnation av ett storkök i Vänersborg. Ordersumman uppgår till cirka 70 miljoner kronor.

Kontraktet avser nybyggnation av ett storkök vid Torpaskolan i Vänersborg. Förutom ett stort tillagningskök ingår också byggnation av matsal, lastkaj, reservkraftverk och solcellsanläggning.

- Vi är väldigt glada över att åter få förtroendet från Vänersborg kommun i ett spännande projekt. Det är mycket på gång i Vänersborg och vi hoppas på att även fortsatt vara med i utvecklingen av staden. Storköket kommer bli ett stort lyft för verksamheten och vi ser fram emot att sätta igång med projektet, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke.

Köket ska dagligen kunna leverera 5 000 portioner mat och ska producera mat till stora delar av kommunens barn- och äldreomsorg.

- Det här köket är efterlängtat i Vänersborgs Kommun. Med dess kapacitet kommer vi att kunna producera kvalitativ och alternativ kost för olika behov till stora delar av kommunens skolor, äldreboenden etc. Det har varit en lång process att komma till skott och nu har vi äntligen tecknat kontrakt med en entreprenör som vi känner stort förtroende för, säger Andreas Engelin, projektledare på Fastighetsenheten på Vänersborgs kommun.

Planerad byggstart för projektet är april 2020 och projektet beräknas stå färdigt i augusti 2021.

Ordersumman om ca 70 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2020.

Johan Live

  • Press- och kommunikationsansvarig, Serneke Sverige
  • Kvarnbergsgatan 2, 411 05 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden