Serneke förlänger som huvudpartner till IFK Göteborg

2024-01-31

Serneke fortsätter sitt mångåriga samarbete med IFK Göteborg och kommer även i fortsättningen vara huvudpartner till Göteborgsklubben.
- Vi lockas av att fortsätta driva utveckling tillsammans, säger Ola Serneke, VD på Serneke Invest.

Sedan 2019 har Serneke varit huvudsponsor och haft platsen på bröstet, alldeles intill klubbmärket och hjärtat. Viss symbolik finns i det, för närheten till varandra har funnits där sedan 2009 när Serneke – som då hette SEFA – först klev in som sponsor till IFK Göteborg.

Samarbetet har föregått på flera plan. Serneke byggde nya Kamratgården, som stod klar 2012, och ligger också bakom Prioritet Serneke Arena, som bland annat är hem för IFK:s akademi. Serneke var även med som partner och möjliggörare för de Cruyff Courts runtom i staden som är en viktig del i IFK Göteborgs sociala hållbarhetsarbete. I framtiden kommer även Serneke vara partner gällande att utveckla arenafrågan för IFK Göteborg.

Nu är alltså ett flerårsavtal med optionsmöjligheter på plats.

– Vi har alltid sagt att vi vill växa tillsammans med IFK Göteborg. Vi har stått vid Blåvitts sida genom åren – men Sernekes val att fortsätta som huvudpartner handlar ännu mer om framtiden. I våra samtal om partnerskapet ser jag ett stort mod hos IFK Göteborg, en vilja att våga satsa och att tänka nytt. Vi i Serneke vill vara en del av det även i fortsättningen, säger Ola Serneke.

– Med Karlatornet sätts Göteborg på kartan på ett helt nytt sätt, och med sin del i den moderna svenska stadsutvecklingen och sitt stora engagemang inom idrotten har i stort sett varje göteborgare och invånare i vårt land en relation till Serneke. Inte helt olikt hur IFK Göteborg är både hela stadens lag och ett folkets lag i ett nationellt perspektiv, säger Håkan Mild, klubbdirektör i IFK Göteborg.

Håkan gläds över det fortsatta huvudpartnerskapet.

– Den resa som Serneke har gjort är imponerande och att vi i IFK Göteborg har varit med som en del under stora delar av den har skapat en stark samhörighet oss emellan. Vi har många saker som förenar oss. Det finns en passion i hur vi båda brinner för Göteborg som stad och för vårt samhälle. Vi drivs också båda av ambitioner, nya framgångar och att göra avtryck. Vi på vårt sätt inom fotbollen och Serneke inom sin bransch. Vi vill båda framåt – och det känns väldigt bra att vi fortsätter tillsammans, säger IFK:s klubbdirektör.

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden