Serneke fortsätter ROT-renovering av Kv. Guldvingen i Trollhättan

2021-09-17

Serneke har tecknat ytterligare ett totalentreprenadavtal med AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag inom samverkansprojektet Kv. Guldvingen i Trollhättan. Denna del omfattar ROT-renovering av ytterligare 96 lägenheter. Ordervärdet uppgår till 81 miljoner kronor.

Serneke och AB Eidar har sedan tidigare ett samverkansavtal för de totalt cirka 600 lägenheterna som bostadsbolaget äger inom, Kv. Guldvingen 1 och 2 i Trollhättan. Bostäderna byggdes åren 1973–76 och var det sista miljonprogramsområdet som byggdes i Trollhättan. Området genomgår en total upprustning av både yttre och inre miljö. Arbetet inleddes 2019 med målsättningen att alla lägenheter ska vara renoverade 2025. Den ROT-renovering som nu tecknats fas 2-avtal för avser 96 lägenheter i de så kallade ”låghusen”.

I avtalet ingår att byta byggnadernas installationssystem, nya kök och badrum samt byta fönster och yttertak. I projektet ska även markkulvertar och utvändiga ledningar bytas samt en ny inbjudande utemiljö för de boende anläggas.

– Vi ser fram emot att tillsammans med AB Eidar fortsätta vårt arbete inom Kv. Guldvingen med visionen om att skapa ett av Trollhättans trevligaste bostadsområden, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke.

– Det är kul att vi nu går in i nästa fas tillsammans med Serneke. Tillsammans med den pågående ROT-renoveringen av höghusen innebär detta ett enormt lyft för hela området, säger Stefan Jansson, fastighetsutvecklingschef i Eidar.

Projektet beräknas vara färdigt under 2024. Den totala avtalssumman för denna del uppgår till 81 miljoner kronor och inkluderas i orderingången för det tredje kvartalet 2021.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden