Serneke fortsätter stort renoveringsprojekt i Trollhättan

2020-06-05

Vi har nu tecknat entreprenadavtal med Bostadsbolaget Eidar i Trollhättan för att fortsätta med en andra etapp i det stora ROT-projektet i Kv. Guldvingen. Kontraktet är värt cirka 155 miljoner kronor.

Totalt ska cirka 500 bostäder i stadsdelen Lextorp i Trollhättan renoveras i ett projekt som i sin helhet pågår fram till 2025. Renoveringsarbetena omfattar allt från nya kök och badrum, ventilation, el och avloppsstammar till fasader och utemiljöer. Dessutom ska en av Trollhättans största solcellsparker installeras på taken.

Serneke är totalentreprenör i samverkansprojektet med AB Eidar och startade etapp 1 i projektet i augusti 2019. Etapp 2, som nu avtalats mellan parterna, omfattar renovering av 253 lägenheter och startar i början av 2021. Etappen beräknas färdigställas under sommaren 2023.

- Vi är mycket glada att tillsammans med Eidar, övriga samarbetspartners samt hyresgäster få möjligheten att fortsätta samverka i projektet där vi gemensamt jobbar för att skapa ett av Trollhättans trevligaste bostadsområden, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke.

- Den första etappen har fungerat mycket väl för våra hyresgäster och utförandet i projektet har hållit en hög kvalitetsnivå. Därför känns det mycket bra att gå vidare med att renovera ytterligare 253 hyresgästers bostäder. Detta bidrar till målsättningen med det strategiska arbete Eidar påbörjade i stadsdelen i och med flytten av vårt huvudkontor till Granngården, säger Stefan Jansson, Fastighetsutvecklingschef på AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag.

Ordersumman om cirka 155 miljoner kronor för etapp 2 i projektet inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2020.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden