Serneke rekryterar Patrik "Bjärred" Andersson i satsningen på att utveckla morgondagens sportanläggningar

2017-04-05

Patrik Andersson är en av Sveriges mest hyllade fotbollsstjärnor med VM-brons, Champions League-titel och europeiska topplag på meritlistan. Nu är han en del av Sernekes lagbygge som ska utveckla framtidens sportanläggningar. 

När Serneke skapade Nordens största multisportanläggning Prioritet Serneke Arena i Göteborg fick Sverige upp ögonen för hur en sportanläggning kan se ut och vilka möjligheter som finns knutet till den. Utbildning och breddidrott i kombination med hotell, konferens, butiker och nytänkande lösningar skapar en intressant destination och mötesplats dit människor vill resa, där de vill vara aktiva och bo.

Nu satsar Serneke ytterligare och knyter till sig Patrik ”Bjärred” Andersson, en av Sveriges mest meriterade fotbollsspelare, i planerna på att etablera ett flertal sportanläggningar runtom i landet.

– Med Patriks erfarenhet av idrott, från grunden till den absoluta toppen, och med hans stora nätverk blir han betydelsefull när vi planerar nya lösningar för hur idrottsanläggningar kan ta plats isamhällsbygget. Vi hälsar honom hjärtligt välkommen till vår satsning, säger Ola Serneke, VD och grundare av Serneke.

Intresset för att bygga med idrott i centrum är nu stort på flera håll i landet och Serneke för diskussioner med flera kommuner kring frågan. Patrik Anderssons roll blir att ta fram innovativa konceptlösningar för anläggningarna och koordinera samarbete och behov hos samtliga intressenter.
– Sernekes satsning på sportarenor är helt rätt i tiden. Jag har under drygt två decennier skaffat mig erfarenheter kring internationella arenor och det ligger i linje med mitt intresse att vara med och skapa morgondagens sportarenor i Sverige, säger Patrik Andersson.

Från Patrik Anderssons meritlista:

  • Spelat för Bjärred IF, Malmö FF, Blackburn Rovers FC, VfL Borussia Mönchengladbach, Bayern München och FC Barcelona
  • 96 matcher i svenska landslaget, lagkapten
  • Semifinal i EM 1992, VM-brons 1994
  • Tysk mästare 2000 & 2001
  • Guldbollen 1995, 2001
  • Vinnare i Champions League 2001
  • Svensk mästare 2004


För mer information, kontakta:

Johan Live, pressansvarig
Tel: +46 768 68 11 37
johan.live@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter på närmare 4 miljarder kronor och omkring 890 anställda. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare och verksamheten är fokuserad kring de tre storstadsregionerna Göteborg (Region Väst), Stockholm (Region Öst) och Malmö (Region Syd). Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg och kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Borås, Halmstad, Strömstad, Trollhättan, Varberg och Alingsås. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.


Mer information om Serneke Group AB finns på
www.serneke.group

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden