Serneke samverkar kring ny högstadieskola i Arvika

2019-03-04

Serneke och det kommunala bolaget Arvika Fastighets AB har tecknat ett samverkansavtal kring utvecklingen av en ny högstadieskola i Arvika. Under 2021 är det planerat att den nya skolan ska stå klar.

Den nya högstadieskolan, som får placering i centrala Arvika, ska rymma cirka 750 – 900 elever och även innehålla bibliotek och centralkök. Preliminär byggstart är planerad till sommaren / hösten 2019.

– Detta är det första stora samverkansuppdragets i denna, för oss, nya region. Det är särskilt glädjande att det är denna typ av projekt för en offentlig beställare. Vi ser fram emot att samverka med Arvika kommun för att bygga en skola för framtidens unga i Arvika, säger Daniel Lindén, regionchef på Serneke Bygg.

– Det känns bra och inspirerande att få sätta igång arbetet med att konkretisera våra tankar och idéer om en ny skola, säger Christian Persman, projektledare på Arvika kommun.

Avtalet, som följer på den upphandling som Serneke vann i konkurrens med flera andra anbud, innebär att Serneke och kommunen i en första fas ska samverka kring projekteringen av den nya skolan. I en andra fas går samarbetet över i ett totalentreprenadavtal.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden