Serneke satsar på projektutveckling i Stockholm

2016-02-05

Serneke har varit verksamma i Stockholm sedan hösten 2014 och fortsätter nu sin expansion i storstaden med rekryteringen av två nyckelpositioner till affärsområde projektutveckling.

Stephan Åkerlund, tidigare affärsutvecklare på Skanska, går in som affärsutvecklingschef med rollen att initiera, skapa förutsättningar för samt driva och genomföra projekt och affärer. Stephan kommer arbeta med fokus på Stockholmsmarknaden men är aktiv även i Göteborgsområdet samt i västra Skåne.
- Jag ser fram emot att vara del i utvecklingen av Sernekes projektverksamhet, med en så tydlig målsättning att växa med både bostads- och kommersiella projekt i egen regi. Serneke är ett spännande bolag, som utmanar branschen och pratar möjligheter när andra pratar risker, säger Stephan.

Mattias Leksell blir regionchef för Serneke Projektutveckling Öst. Mattias kommer senast från NAI Svefa där han varit Affärsområdeschef inom Fastighetsutveckling.
- Jag har under en längre tid följt Serneke med stor nyfikenhet och tycker att det är ett spännande expansivt bolag med en imponerade projektportfölj och kompetensbredd. Det ska bli väldigt roligt och utvecklande att bli en del i Serneke-teamet och att få vara med att etablera bolaget och projektutveckling i regionen, säger Mattias.

-Våra rekryteringar i Stockholmsområdet är en långsiktig satsning med målet att skapa en kompetent och nytänkande organisation primärt inriktad mot projektutveckling i landets snabbväxande storstadsregioner. Stor-Stockholm är en mycket intressant marknad där en stor del av landets fastighetsinvesteringar genomförs, och där vill vi vara en aktiv part. Stephan och Mattias har var för sig en imponerande meritlista och kontaktnät. Tillsammans bildar de ett väldigt starkt team och kompletterar oss övriga på ett väldigt spännande sätt, säger Patrik Lindström, VD för Serneke Projektutveckling.

Stephan Åkerlund tillträdde tjänsten som affärsutvecklingschef innan årsskiftet och Mattias Leksell börjar som regionchef den 15 februari.

 

För mer information, kontakta:

Patrik Lindström, VD Serneke Projektutveckling
Tel: +46704 315191
patrik.lindstrom@serneke.se

Tomas Järund, Kommunikationschef
Tel: +46704 455087
tomas.jarund@serneke.se

Nyheter

Börsmeddelanden