Vi skriver samverkansavtal med Tekniska Museet i Stockholm

2020-03-05

Vi har undertecknat ett samverkansavtal med Tekniska Museet för att påbörja projekteringen av tillbyggnaden Wisdome Stockholm. Den nya tillbyggnaden ska bli en interaktiv, digital lär- och testmiljö för vetenskapskommunikation.

- Vi ser fram emot att starta upp denna samverkansentreprenad. Målen och ambitionerna är högt ställda som på många sätt gör detta till ett spännande och komplext projekt. Processen framåt kommer bli både rolig och utmanande, säger Jonas Kivi, arbetschef Serneke.

Wisdome Stockholm ska bli den nya upplevelsearenan för vetenskapskommunikation där komplex vetenskaplig forskning blir mer tillgängligt för alla genom visualisering. Tillbyggnaden kommer byggas helt i trä med en innovativ takkonstruktion och en kupolformad dom. Tekniskt och arkitektoniskt visar denna lösning på möjligheterna inom träbyggnation och pekar ut en riktning för framtidens hållbara och resurssmarta byggande.

- Det är ett väldigt intressant projekt som vi är mycket glada att vara en del av. Visionen är att det ska bli Stockholms smartaste byggnad när det gäller energi, hållbart byggande och teknik. En hög grad av samarbete och kreativitet kommer att krävas för att kunna genomföra detta innovationsprojekt, säger Linda Schuur, affärsutvecklare Serneke.

Inom Wisdome samverkar Sveriges fem ledande science center och flera universitet och forskningsmiljöer kring forskning, teknik, tillämpning och didaktik för nya sätt att lära och engagera. Bakgrunden till Wisdome är att stärka Sveriges kompetensförsörjning inom viktiga nyckelområden och inspirera barn och ungdomar till att välja tekniska eller naturvetenskapliga utbildningar.

Projektet genomförs i två faser där fas ett påbörjas omgående med projektering och fastställande av budget för projektet. Målet är att den nya tillbyggnaden ska stå klar under 2022.

Johan Live

  • Press- och kommunikationsansvarig, Serneke Sverige
  • Kvarnbergsgatan 2, 411 05 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden