Serneke sponsor för ny långloppssatsning

2016-05-25

Samtidigt som det nya träningsåret drar igång sjösätts en ny Sverigebaserad satsning på långlopp och mot Visma Ski Classics. Det är byggkoncernen Serneke som går in som huvudsponsor i skidteamet som kommer omfatta sju åkare från hela landet. 

Serneke är för många känt som ett företag med stort engagemang inom idrotten och är bland annat huvudsponsor till fotbollslaget IFK Göteborg. Man har även ett UCI-team i mountainbike, Serneke Allebike Crosscountry Team. För de flesta skidåkare är Serneke kanske mest förknippade med Nordens största multisportarena i Kviberg, Göteborg, där man bland mycket annat kan åka längdskidor året runt. Tillsammans med bolaget Staxered Invest satsar man nu ytterligare på skidåkningen.

- Att kunna koppla ihop idrottare med egna anläggningar, arrangemang och varumärken blir både unikt och skapar mycket värdefulla synergieffekter, säger Martin Holmstrand som kommer att äga och driva teamet. Vår målsättning är också att tänka nya banor i hur vi kommunicerar mot vår målgrupp samtidigt som vi skapar goda sportsliga förutsättningar för de aktiva.

- Idrott är något vi brinner för och det är extra kul att gå in och stötta nya satsningar. Visma Ski Classics har, precis som vi, växt rejält de senaste åren. Långloppssatsningen kan inspirera våra medarbetare och andra att utöva skidåkning som är en utmärkt motionsform. Genom inomhusskidanläggningen i Prioritet Serneke Arena kan vi erbjuda alla bra möjlighet till träning året runt, säger Ola Serneke, vd Serneke.

Team Serneke kommer presenteras i samband med Alliansloppet i augusti. Några åkare kommer bli officiella under juni och juli. Teamet kommer att kunna följas under "Team Serneke" i alla medier.

 

 

Nyheter

Börsmeddelanden