SERNEKE sponsrar det svenska skidskytte

-landslaget

2014-12-05

SERNEKE är sedan tidigare huvudsponsorer till IFK Göteborg och Frölunda Indians. Som en numera rikstäckande aktör inom byggbranschen vidgar bolaget vyerna utanför Västsverige även när det gäller sponsringen och blir partner till det svenska skidskyttelandslaget.

- Idrotten är viktig för oss på SERNEKE, den tillför samhället och folkhälsa så mycket. Valet att bli sponsor till skidskyttelandslaget har givetvis en koppling till att vi utvecklar och bygger en multisportarena med skidspår inomhus, säger Ola Serneke, VD för SERNEKE GROUP och initiativtagare till Göteborgs Nya Arena.

Från och med den 1 juli 2015 kan skidåkare träna året runt i multisportarenan i Kviberg i norra Göteborg. I och med möjligheten att ansluta inomhusspåret till skidspår utomhus kan vi också vänta oss diverse skidtävlingar i Göteborg framöver, såsom seedningslopp till Vasaloppet, Norkampen och Barnens Vasalopp med mera. 
- Just skidåkningen tror jag kommer bli arenans stora dragplåster, säger Ola Serneke. 

I veckan inleddes världscupen i skidskytte i Östersund och efter ett sämre 2013 var det ny laguppställning och nystart som gällde för skidskyttelandslaget. Siktet är inställt på OS 2018 och VM i Östersund 2019 och svenska skidskytteförbundets vision är att Sverige ska vara världsledande inom sporten.
- Trots en generationsväxling i laget har vi kunnat hålla god ekonomi och vi har även lyckats attrahera starka partners, säger Skidskytteförbundets Ingemar Arwidson.

Foto: Björn Olsson

Nyheter

Börsmeddelanden