Serneke sponsrar idrottsläger för barn

2016-03-11

Serneke inleder ett samarbete med Malin och Chris Härenstams idrottscamp Sports Heart. Lägret välkomnar alla barn och vill med idrott som verktyg lyfta människors lika värde, stärka ungas självkänsla och bidra till bättre hälsa.      

Bakom satsningen ligger SVT-profilen Chris Härenstam och hans fru Malin som ifjol arrangerade en fotbollsskola på Ingarö i sydöstra Stockholm. Satsningen blev lyckad och i år utökas lägret med fler platser och två idrotter; innebandy och friidrott. Målet är att utöka verksamheten ytterligare nästa år för att kunna bjuda in ännu fler barn.    

– Det känns roligt och meningsfullt att vara med och bidra till en sådan här satsning. Barn- och ungdomsidrott är något vi värnar om och konceptet med allas lika värde, inkludering, gemenskap, hälsa och integration, går helt i linje med vår syn på idrott och sponsring, säger Ola Serneke, VD Serneke Group.  

Idrottslägret arrangeras på Ingarö den första veckan i augusti och leds av bland andra Tommy Söderberg, tidigare förbundskapten i fotboll, och Malin Ewerlöf, tidigare landslagslöpare. Dessutom gästas lägret av flera kända idrottsprofiler. Ifjol besökte Hammarbys Kennedy Bakircioglü och Djurgårdens Kevin Walker Sports Heart.

– Sports Heart vill stärka barn och ungdomars självkänsla, skapa glädje och respekt, men också bidra till ökad kunskap i inkluderande ledarskap. Vårt fokus är hälsa, integration, gemenskap och tillgänglighet. Genom idrotten vill vi skapa en arena dit alla välkomnas och ett hjärta som slår för framtiden, säger Malin Härenstam.

Sports Heart kommer även att anlita arvoderade tränare från flyktingmottagningen i Värmdö för att få in andra kunskaper, olika kulturer och bidra till att nyanlända får meningsfull sysselsättning.

Läs mer om lägret: www.harenstam.com

Nyheter

Börsmeddelanden