Serneke startar utbyggnaden av Campus vid Universitetssjukhuset i Örebro

2020-12-08

Serneke har undertecknat totalentreprenadavtal med Örebro Universitet och Region Örebro län för om- och tillbyggnaden av Campus vid Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ). Kontraktssumman uppgår till cirka 200 miljoner kronor.

Parterna har sedan starten på året arbetat i samverkan med utvecklingen av Campus universitetssjukhuset och projektet går nu in i fas 2 där entreprenaden ska utföras.

Entreprenaden omfattar till- och ombyggnad av Örebro Universitets lokaler för läkarutbildningen på USÖ-området. Fastigheten ska byggas till i sex våningar inklusive en källarvåning och ett antal anpassningar ska göras i befintliga lokalytor. Det handlar bland annat om hörsal, lärosalar, grupprum, kontor, restaurang samt godsmottagning. I entreprenaden ingår att bygga ett Kliniskt Träningscentrum med avancerade träningsrum där läkarstudenter kommer att kunna träna på avancerade övningsdockor och realistiska vårdsituationer. Tillbyggnaden omfattar totalt omkring 6 000 kvadratmeter och ombyggnaden cirka 1 000 kvadratmeter.

- Nu har vi äntligen kommit så långt i planeringen av projektet att vi kan byggstarta. En framgångsfaktor har varit att vi aktivt arbetat efter de mål för samverkan som vi tillsammans tog fram under våren 2020. Tät samverkan med Örebro Universitet och med en hög flexibilitet kring sena projektförändringar har möjliggjort att vi tillsammans har optimerat byggnadens funktioner utifrån deras önskemål och verksamhet. Vi ser mycket fram emot att kunna leverera ett förstärkt Campus USÖ för framtidens läkare, säger Magnus Ryström, arbetschef på Serneke Sverige.

- Vi ser fram emot att lära känna en för oss ny entreprenör och hittills har samarbetet fungerat alldeles utmärkt. Attraktiva och väl anpassade lokaler är en förutsättning för att kunna bedriva en modern läkarutbildning, säger Torbjörn Sjölander, Fastighetschef på Region Örebro län.

Byggstart sker omgående och entreprenaden beräknas slutföras i fjärde kvartalet 2022.

Ordersumman om cirka 200 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2020.

Magnus Ryström

  • Arbetschef, Örebro
  • Malmgatan 9B, 703 54 Örebro
  • 0793-34 51 70

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden