Vi tecknar avtal med Wallfast om att bygga 117 hyresrätter

2020-06-25

Serneke och Wallfast har tecknat avtal om att bygga 117 nya hyresrätter på Södermalm i Stockholm. Entreprenaden är värd cirka 200 miljoner kronor.

Tillsammans med nio byggaktörer utvecklar Stockholm stad ett nytt bostadsområde i ett tidigare industrikvarter på Södermalm i Stockholm. Sju nya bostadskvarter med totalt 1 240 lägenheter ska byggas och runt 2025 beräknas det nya området vara klart.

Hyresrätterna, som Serneke kommer att bygga för Wallfast, byggs som sammanbyggda flerbostadshus med ett gemensamt garage i källarplan. De fyra trapphusen kommer ha olika fasadlösningar i plåt och tegel som gör att det från utsidan kommer att upplevas som tio olika hus.

- Vi är glada att vi tillsammans med Wallfast får vara med och bidra till utvecklingen av ett nytt bostadskvarter och flera hyresrätter på Södermalm.  Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Wallfast och att starta igång produktionen direkt efter sommaren, säger Björn Vikman, arbetschef på Serneke.

- Efter en utdragen plan- och bygglovsprocess är vi mycket glada över att äntligen kunna teckna detta avtal. Vi ser fram emot ett gott samarbete där vi gemensamt bidrar till en fin fastighet för Wallfasts långsiktiga förvaltning, säger Joakim Bejtoft chef byggprojekt, Wallfast Projektutveckling AB.

Ordersumman om cirka 200 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2020. Byggnationen startar efter sommaren och projektet beräknas vara klart i början av 2023.

Robert Hägglund

  • Arbetschef, Stockholm
  • Rosenlundsgatan 50, 118 63 Stockholm
  • 0790-61 27 77

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden