Serneke tecknar entreprenadavtal för 144 studentbostäder i Trollhättan

2019-11-04

Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag har tecknat avtal om totalentreprenad för 144 studentlägenheter och ett parkeringsgarage på Innovatumområdet i Trollhättan. Ordersumman uppgår till cirka 154 miljoner kronor.

Entreprenadkontraktet är del i det samverkansprojekt som Serneke sedan tidigare ingått med Eidar och som nu övergår i fas 2 och produktion. De 144 studentlägenheterna ska byggas på det så kallade Innovatumområdet i Trollhättan, platsen där stadens tidigare ledande företag NOHAB var placerat i hundra år. Idag är området ett utvecklingsområde där bland annat många ingenjörs- och forskningsföretag, konsthall och kulturskola finns placerade. Serneke bygger sedan tidigare kontorsfastigheter på området.

Byggnationen planeras att påbörjas i december med marksanering och de första betongarbetena i februari. I produktionen av lägenheterna, som byggs i tre huskroppar med sex våningar vardera, används prefabricerade lägenhetsmoduler. Inflyttning är planerad till strax innan årsskiftet 2020/2021.

– Vi ser fram emot att få sätta igång byggnationen och fortsätta vår del i utvecklingen av Innovatumområdet. Det känns alltid lika kul att få bygga något som underlättar för ungas boende, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke.

– Vi är nöjda att få komma igång med projektet. De nya studentlägenheterna behövs för att möta den ökade efterfrågan på studentbostäder i Trollhättan, säger Urban Blom, VD på Eidar.

Beställningen är villkorad av beslut om lagakraftvunnen detaljplan samt bygglov, vilka förväntas före årsskiftet 2019/2020. Under förutsättning att detta sker, inkluderas ordersumman om cirka 154 miljoner kronor i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden