Serneke tecknar samverkansavtal för stort renoveringsprojekt i Trollhättan

2018-01-19

Serneke och AB Eidar Trollhättans bostadsbolag har tecknat ett strategiskt samverkansavtal kring ett stort renoveringsprojekt i stadsdelen Lextorp i Trollhättan. Projektet avser bland annat ROT-renovering av cirka 600 lägenheter.

– Vår organisation ser verkligen fram emot att få leverera ett gott samarbete med Eidar som är en mycket viktig, kunnig och inspirerande beställare. För oss är detta ett bevis på att vårt långsiktiga och målinriktade arbete i regionen uppskattas av våra beställare. Att vi har en organisation som vinner denna typ av upphandlingar känns oerhört tillfredställande, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke Bygg.

Avtalet omfattar bland annat rotrenovering av Eidars cirka 600 lägenheter i Lextorps höghus i Kv. Guldvingen 1 och husen som i folkmun kallas ”låghusen” i Kv. Guldvingen 2. Även fortsatt utveckling av lokalytor i Granngårdens centrum omfattas i projektet.

Avtalstiden är fem år med möjlighet till två års förlängning.

Enligt samverkansavtalet ska projektet genomföras i två faser. Fas 1 som startar omgående omfattar planering och projektering samt framtagandet av en slutlig budget för projektet. Fas 2 omfattar produktion och överlämning.

Christer Larsson

  • Regionchef Väst
  • Åkersbergsvägen 10, 461 34 Trollhättan
  • 0735-45 97 43

Nyheter

Börsmeddelanden