Vi totalrenoverar skola i Fisksätra

2020-06-03

Vi står för entreprenaden när Stena Fastigheter bygger om Fisksätraskolan för Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor. Kontraktet är värt cirka 79 miljoner kronor.

Serneke blir entreprenör när Fisksätraskolan ska genomgå en omfattande renovering och bli grundskola åt cirka 540 elever i årskurs 0 till 9. Arbetena inleds i juni i år och skolan ska vara klar till terminsstarten 2021.

Skolfrågan är en avgörande pusselbit när Stena Fastigheter under de kommande tio åren gör en stor satsning i Fisksätra och renoverar det befintliga bostadsbeståndet samtidigt som det ska byggas nya hyres- och bostadsrätter, vårdboende och förskola.

- Vi kommer att vara med och skapa en helt ny skola som kommer att ge fina förutsättningar för barnen i Fisksätra och för Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor. Vi ser fram emot ett bra samarbete med Stena Fastigheter i ett viktigt projekt, säger Björn Vikman, arbetschef på Serneke.

-  Skolan är en viktig pusselbit för att utveckla Fisksätra till en ännu mer välmående stadsdel. Det känns kul att vi nu tillsammans med Serneke kommer igång med själva ombyggnaden. Ett stort kliv närmare att, tillsammans med Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor, fylla den nya skolan med motiverade elever och bra undervisning, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Serneke driver för närvarande ett tiotal entreprenader kring skolprojekt runtom i landet.

Ordersumman om cirka 79 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2020.

Robert Hägglund

  • Arbetschef, Stockholm
  • Rosenlundsgatan 50, 118 63 Stockholm
  • 0790-61 27 77

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden