Serneke utför renoveringsprojekt åt Kungälvsbostäder

2020-10-27

Serneke och det kommunala bostadsbolaget Kungälvsbostäder har skrivit avtal om en större renovering av 81 lägenheter, med option på ytterligare 123.

Kungälvsbostäders lägenheter i det aktuella projektet ligger i Fontinområdet i Kungälv. Bostäderna är byggda i slutet på 50-talet och därmed i behov av en helrenovering. Entreprenaden omfattar således stambyte, det vill säga vatten- och avloppsledningar, vilket för med sig renovering av kök och badrum. Byte av fönster, balkongdörrar, elinstallationer, värmeledningar och radiatorer i lägenheterna ingår också i projektet. Även gemensamhetsutrymmen såsom tvättstugor, vindsutrymmen, trapphus och entréer ska rustas upp. Utomhus ska dag- och dräneringsledningar bytas och nya planteringar anläggas.

I en första etapp ska 81 lägenheter renoveras, ett arbete som beräknas starta i januari 2021 och vara klart i juni 2022.

- Serneke har en lång närvaro i Kungälv där vi bidragit med mycket nybyggnation. Det är roligt att vi nu också får chansen att bidra till att förlänga levnadstiden för äldre fastigheter och förbättra standarden för Kungälvsbostäders hyresgäster, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke.

- Vi ser framemot att tillsammans med Serneke modernisera fastigheterna i Fontin så att de kan fortsätta vara attraktiva bostäder för både dagens och morgondagens hyresgäster, säger Anders Ljung, projektchef på Kungälvsbostäder. 

Ordersumman för den första etappens 81 lägenheter i projektet uppgår till cirka 50 miljoner kronor som inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2020. Avtalet innehåller option på en andra etapp omfattande ytterligare 123 lägenheter.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden