Serneke utvecklar 80 lägenheter i Hudiksvall

2021-05-12

Serneke Invest och ROPH Invest AB ska i ett joint venture tillsammans utveckla 80 bostadsrättslägenheter på Kattvikskajen i Hudiksvall. Planerad byggstart är i början av 2022 och ambitionen är att de första bostäderna ska stå klara i slutet av 2023.

– Vi på Serneke är väldigt glada att få möjligheten att vara med och utveckla en ny spännande del av Hudiksvall. Det här blir startskottet för projektutvecklingsverksamheten i bolagets norra region och ett projekt som vi hoppas ska etablera Serneke/ROPH som en aktör att räkna med i norra Sverige, säger Mikael Thorgren, regionchef Serneke Sverige.

Kattvikskajen i Hudiksvall, som är del av stadens gamla sågverksområde, ska de närmaste åren utvecklas med bland annat totalt cirka 400 bostäder, kontor, verksamheter, skola och hotell. ROPH Invest har via sitt bolag Granola Fastigheter sedan tidigare erhållit en markanvisning för att bygga ett kvarter på Kattvikskajen. Byggrätten uppgår till cirka 9 000 kvadratmeter BTA för bostäder.

I ett nyligen etablerat JV-bolag mellan Serneke Invest AB och ROPH Invest AB ska parterna tillsammans nu utveckla 80 lägenheter i tre till fyra huskroppar i direkt vattenläge på kajen. Husen byggs i varierande höjder från två till sju våningar och kommer att innehålla lägenheter i varierade storlekar från 1 till 5 rum och kök. För uppförandet av byggnaderna avser JV-bolaget teckna ett entreprenadavtal med Serneke Sverige AB.

– Att få utveckla riktigt attraktiva bostäder på bästa läge i Hudiksvall och samtidigt vara med och bidra till att skapa en ny del av staden känns väldigt tillfredsställande. I Serneke har vi hittat en partner som delar våra visioner och som vi hoppas kunna fortsätta samarbeta med runt om i regionen, säger Henrik Fredriksson, på ROPH Invest, som inom kort byter namn till Strömtorpet AB.

Beräknad säljstart av bostäderna är satt till slutet av 2021.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden