Vi utvecklar Norra Kajen i Sundsvall med Magnolia Bostad - avtal klart för 319 nya lägenheter

2020-02-20

Vi har tecknat avtal med Magnolia Bostad om att bygga 319 lägenheter vid Norra Kajen i Sundsvall. Ordervärdet uppgår till omkring 370 miljoner kronor.

Totalentreprenaden omfattar nybyggnation av 319 lägenheter i två kvarter med underliggande parkeringsgarage. Kvarteren ingår i Magnolia Bostads planer om att bygga i den västra delen av området Norra Kajen i Sundsvall.

- Samarbetet mellan Serneke och Magnolia Bostad är sedan länge etablerat och gott. Det känns väldigt inspirerande att få fortsätta detta även i Sundsvall och tillsammans med Magnolia Bostad ges möjlighet att utveckla en ny och attraktiv del av staden, säger Mikael Thorgren, regionchef på Serneke.

- Vi ser mycket framemot att tillsammans med Serneke komma igång med byggnation av denna första etapp av vårt projekt i den västra delen av Norra Kajen i Sundsvall. Vi kommer att vara med och förändra historisk industrimark till en attraktiv del av innerstaden. säger Björn Bergman, Regionchef Öst på Magnolia Bostad.

Byggstart är planerad till hösten 2020 och lägenheterna beräknas vara klara till årsskiftet 2022/2023. Projektet är villkorat av beviljat bygglov, vilket bedöms beslutas under sommaren 2020. 

Ordersumman om cirka 370 miljoner kronor förväntas inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2020.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden