Skyhögt intresse för bostäder i Nordens högsta hus

2015-09-24

På Lindholmen i Göteborg ska Nordens högsta hus byggas. I våras öppnade intresseanmälan för bostad i tornet och sedan dess har anmälningarna strömmat in.  Och det är inte bara göteborgare som vill bo i Göteborgs nya landmärke, Karlatornet. Personer från nästan alla världens hörn har anmält intresse. 

Trycket på sajten var stort när intresseanmälan för en bostad i det 266 meter höga Karlatornet öppnade. Drygt 3 500 anmälningar har på bara några månader kommit in. De flesta kommer från svenskar och då främst göteborgare men ett nämnvärt antal, cirka 1 000 stycken, kommer från stockholmare.
– Det här är ett spännande koncept som inte finns i Sverige sedan tidigare och det lockar människor från hela landet. Vi har fått en större spridning än vi vågat hoppas på, även i Stockholmsområdet, säger Niklas Berntzon, VD för Eklund Stockholm New York.

Om alla som köper en lägenhet planerar att bo i den är svårt att säga. Ett köp kan även vara en bra investering för framtiden.
– Visst finns det de som ser köpet som en investering men jag tror att de flesta som anmält sitt intresse faktiskt planerar att bosätta sig i tornet. Många som reser och bor på hotell ser detta som ett ypperligt alternativ. De har hotell i botten av huset, med all den service det innebär, men bor i en privat bostad med unik utsikt, säger Niklas Berntzon.

Karlatornet väcker mångas nyfikenhet och det är inte bara svenskar som är intresserade. Nästan alla världens hörn finns representerade bland de som anmält sitt intresse.
– Vi räknar med att intresset kommer att öka i hela världen i takt med att projektet blir mer känt, säger Kristina Börjesson, projektutvecklare på Serneke.

Det är byggkoncernen Serneke som ligger bakom Karlatornet. Skyskrapan kommer att ligga på Lindholmen i Göteborg och innehålla drygt 500 lägenheter. Tornet blir en del av den nya stadsdelen Karlavagnsplatsen på Hisingen där bostäder, kontor och affärer kommer att fylla cirka tio kvarter. Försäljningen av lägenheterna i skyskrapan påbörjas under våren 2016.

Nyheter

Börsmeddelanden