Snart fullt i Magasinhusen - Serneke byggstartar tredje etappen

2019-06-13

I Norra Borstahusen i Landskrona utvecklar Serneke Magasinhusen, 99 bostadsrätter fördelat på tre hus. Nu drar bygget av tredje etappen snart igång och endast ett fåtal lägenheter finns kvar till försäljning.

Försäljningen av alla tre etapper av Magasinhusen har gått starkt sedan säljstarten och 85 procent av lägenheterna har funnit sina ägare. Alexandra Gedda, som är sälj- och marknadschef på Serneke Bostad region Syd, är nöjd med utvecklingen i regionen.

– Våra projekt i Landskrona går enligt plan, vi startar försäljningen av totalt fyra projekt i Skåne detta kvartal och vi börjar själva byggandet av två projekt. Vi upplever Skåne som en stabil marknad och Landskrona som en stad i tillväxt, säger Alexandra.

Magasinhusen är belägna i naturnära läge med närhet till både hav och skog och är en del av Landskrona stads satsning i Norra Borstahusen. Själva husen är flervåningshus i tegel som speglar Landskronas historiska packhus och Borstahusens marina arkitektur. Bostadsrätterna är på 2 - 4 rum och i storleken 46 - 94 kvadratmeter.  Totalt finns det 99 lägenheter, fördelat på tre hus. Bygget av de två första etapperna är i full gång och beräknad inflyttning i etapp 1 blir till hösten. Byggnationen av etapp 2 pågår och inom kort startar även byggnationen av den tredje och sista etappen.

Alexandra Gedda gläds särskilt åt att intresset är stort för Magasinhusen bland unga och hos köpare som kommer utifrån.

– Vi kan se att nästan en tredjedel av våra köpare i de tre etapperna kommer från andra orter utanför Landskrona. 17 procent av våra köpare är dessutom personer under 30 år. Det tycker vi visar att Landskrona är attraktivt och att marknaden är på tillväxt. Man vill flytta dit och även de unga vill köpa nyproducerade bostäder och starta sin bostadskarriär i Landskrona, säger Alexandra.

Fakta Magasinhusen

  • Antal bostäder i Magasinhusen: 99, 2 - 4 rum från 1 195 000 kr
  • Köpare som flyttar till Landskrona: 29%
  • Köpare under 30 år: 17 %
  • Andel sålda lägenheter hittills: 85%
  • Magasinhusen 1, 32 av 33 sålda. Endast visningslägenheten kvar!
  • Magasinhusen 2, 28 av 33 sålda.
  • Magasinhusen 3, 24 av 33 sålda

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden